“Dit is bijna ’tripple A’,” geeft een glunderende Alex Pastoor na de overwinning op Vitesse aan voor de camera’s van Eredivisie Live.  “De kleedkamer is nog heel, maar ik zag wel wat water door de kleedkamer gaan, dus ben maar snel weggegaan.”
“Ontlading is enorm. Dat zie je op de tribune en bij de jongens ook. De sentimenten die rondom deze wedstrijd leven, het feit dat het teruggaat tot 1979 dat NEC hier voor het laatst heeft gewonnen, dat doet wel wat met mensen.”
Het maakt de trainer bijna onsterfelijk in Nijmegen.  “Dat roep ik als trainer maar niet te hard. Het is wel zo dat het met mij ook heel veel doet. Niet alleen vind ik het voor ons allemaal, en dus ook voor de NEC-supporters,  fantastisch, maar voor ons eigen gevoel richting de tweede competitiehelft is het natuurlijk ook harstikke mooi. Ik bedoel, drie punten halen is één, tegen de aartsrivaal is dubbelop en de manier waarop we het gedaan hebben; dat is bijna ’tripple A’.”
“We hebben net zoals in de thuiswedstrijd de wedstrijd volledig gecontroleerd. Misschien hadden we het wel al eerder moeten beslissen, want de mogelijkheden hadden we daar wel toe. Ook hadden we mogelijkheden aan het einde van de wedstrijd om het duel op slot te gooien. Aan het einde gooide Vitesse er nog wat spitsen in en dan kan de bal altijd verkeerd vallen. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik vond dat de organisatie dusdanig was, dat ik nooit het gevoel kreeg dat ie zou vallen. “
Dat het uitvallen van John Goossens zorgde niet voor de basisplaats van Leroy George. “Ik wilde George sowieso al opstellen. Maar toen Goossens niet kon spelen, en die is natuurlijk belangrijk voor ons,  heeft George dat ingevuld op een manier die ik nog niet eerder van hem gezien heb, zo goed. En buiten het feit dat hij een goal maakte, is hij ook een paar keer in de positie geweest waar hij een goal had kunnen maken, hij heeft een assist gegeven en heeft verdedigend zijn taak gedaan. Hij heeft die positie op een heel complete manier ingevuld, dus alle credits voor hem. “
De trainer kijkt ook al weer vooruit. “Er volgen nog een hoop wedstrijden, waar ik hoop dit niveau weer te halen en misschien wel te overstijgen. Wie weet wat er dan nog gaat gebeuren.”