NEC gaat zaterdagavond op bezoek bij NAC Breda. De Nijmegaren behaalden in de laatste vier wedstrijden maar liefst tien punten en willen deze lijn graag doorzetten tegen NAC Breda. Een uitwedstrijd tegen NAC Breda blijkt vaak erg lastig te zijn voor een hoop clubs. Trainer Alex Pastoor van NEC houdt niet van clichés, maar is zich er wel van bewust dat avondwedstrijden veel losmaken bij de thuisploeg. Eerder dit seizoen verloor NEC in eigen huis met 2-1 van de ploeg uit Breda.

"Ik houd niet van clichés, maar dit is er wel één. En het is nog waar ook. Zij doen het thuis goed met dat fanatieke publiek erachter. Maar ik hou er niet van om teveel naar een tegenstander te kijken", zegt Pastoor in gesprek met Omroep Gelderland. "Het is voor mijn elftal juist mooi om in dit soort omstandigheden iets neer te zetten. Ik denk alleen aan play-offs halen, mijn glas is halfvol. De resultaten lopen parallel aan de manier waarop wij voetballen en dat is in andere delen van het seizoen wel eens anders geweest."

In Breda kan NEC niet beschikken over Kevin Conboy. De verdediger is geschorst en wordt vervangen door Fransman Rémy Amieux. Verder kan Pastoor geen beroep doen op John Goossens en Niels Wellenberg, beiden kampen met blessures.

Vermoedelijke opstelling: Babos; Will, Van Eijden, Nuytinck, Amieux; Foor, Vadocz, Schöne, Koolwijk, George; Zeefuik.