NEC won dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd. Tegen Ajax verloor het zelfs met 1-6. Vrijdagavond komt ADO Den Haag op bezoek in het Goffertstadion. Trainer Alex Pastoor weet dat de winst niet vanzelfsprekend is. Hij doet in ieder geval geen beroep op Evander Sno, de middenvelder wordt nog nader onderzocht naar aanleiding van zijn hartproblemen.

"Het is heel duidelijk dat we geen enkel risico nemen met Evander", aldus Pastoor tegenover Omroep Gelderland. "Pas als na de controles het sein op groen gaat, mag hij weer spelen. Ik heb geen idee hoe lang dat gaat duren. Voor mij is dit allemaal ook nieuw. Ik vond de discussie over of hij wel of geen hartstilstand heeft gehad wel erg vervelend. Zoiets gaat een eigen leven leiden.”

Vorige week verloor NEC twee keer van Feyenoord, maar Pastoor richt zich liever op de positieve kanten van die wedstrijden. “Ik praat liever vanuit de kwaliteiten die we wel in huis hebben. Maar tegen Feyenoord was het voor beide doelen niet goed genoeg, al had Feyenoord wel degelijk moeite met ons spel. We hebben wel succes nodig en willen dus graag winnen van ADO. Maar dat is niet zomaar vanzelfsprekend. Vergeet niet dat hun begroting vier miljoen hoger is."