Melvin Platje maakt zaterdagavond, wanneer NEC in Friesland haar eerste competitiewedstrijd afwerkt tegen sc Heerenveen, zijn officiële debuut voor NEC. De 22-jarige aanvaller kwam deze zomer over van eerstedivisionist FC Volendam en krijgt de voorkeur boven Leroy George, die op de bank begint.
De keuze van hoofdtrainer Alex Pastoor om George te passeren mag een verrassing heten. De 24-jarige buitenspeler profileerde zich vorig seizoen overduidelijk als een meerwaarde voor NEC en leverde in 22 competitieduels, waarvan acht als invaller, zeven assists. Daarnaast was de Surinamer ook nog drie keer trefzeker namens de club uit de Keizerstad.
Pastoor lijkt in zijn eerste weken als eindverantwoordelijke in De Goffert echter meer onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van Stef Nijland, die wordt gehuurd van PSV, en Platje. Beiden zullen centrumspits Lasse Schöne flankeren in het Abe Lenstra Stadion. Rechtsback Rémy Amieux is hersteld van zijn kwetsuur, maar start op de reservebank.
Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Cmovs, Nuytinck, Zomer, Will; Van der Velden, Koolwijk, Goossens; Platje, Schöne, Nijland.