Vrijdag ontvangt NEC in het eigen Goffertstadion VVV-Venlo. De ploeg van Alex Pastoor won de afgelopen drie duels en zit in een ‘flow’. Inmiddels is Khalid Sinouh hersteld van zijn blessure, maar Pastoor geeft de voorkeur aan Gabor Babos. "Khalid Sinouh is weliswaar weer fit, maar Gabor Babos blijft op doel staan”, meldt de oefenmeester op het digitale thuis van NEC.
“Sinouh heeft kort voor, tijdens en even na de winterstop mogen keepen. Daarin heeft hij niet genoeg zijn sterke punten laten zien die wij als technische staf van hem verwachten. Ondanks dat het tegen Utrecht geen topprestatie van hem was, hou ik dus toch Babos op doel. Ik wil hem ook het krediet geven dat hij verdient. Het was natuurlijk lastig voor hem om op de bank terecht te komen, maar met die reserverol is hij heel goed omgegaan." Vanwege de gele kaart die Victor Pálsson tegen FC Utrecht ontving, zal de IJslander de wedstrijd tegen VVV moeten missen. Pastoor heeft zijn vervanger al paraat. "Navarone Foor zal daar spelen. Normaal is Marcel Stutter de eerste vervanger voor Pálsson, maar ik verwacht een verdedigend en stug VVV. Ik heb dus liever meer creativiteit op het middenveld en daarom kies ik voor Foor."
Bij NEC loopt het inmiddels als een trein en de Nijmegenaren staan op een stevige zevende plek inde Eredivisie. Ook in de media blijven de complimenten aan NEC komen. "Het is voor ieder mens natuurlijk prettig om complimenten te krijgen. Maar dit is voor ons een proces waar we al langer mee bezig zijn. Er hangt sowieso geen polonaisesfeer, daar ben ik ook niet van. VVV mag dan wel lager geklasseerd zijn, ik verwacht van de jongens wat ik altijd van ze verwacht. Ik heb voor de wedstrijd tegen Utrecht gezegd dat we alle kansen hebben als we met een leeuwenhart spelen, maar dat als we dat niet doen we ook zo kunnen verliezen. Dat geldt tegen VVV weer. Wij kunnen van iedereen winnen, maar als we afgeleid raken in het veld, kan iedere ploeg het ons lastig maken."