Alex Pastoor was zaterdagavond absoluut niet te spreken over zijn team. Zijn ploeg verloor in Waalwijk met 2-0 van RKC. Het spel van NEC was erg bedroevend, meent ook de oefenmeester van de Nijmegenaren. "Het was vanavond niet om aan te zien", aldus Pastoor tegenover de NOS.
"Werkelijk niets was goed. Dat is frustrerend en machteloos. Ik heb in een andere kamer net gezegd ik neem de verantwoordelijkheid hiervoor en dan mogen de spelers zeggen waar ik heb gefaald . Ik ben naar woorden aan het zoeken om deze film te beschrijven. Je voelt je af en toe net een harlekijn, maar ik ben onderdeel van het geheel. Dan probeer je het met z’n allen om te zetten, hoe slecht het ook is. Ik kon het de wissels ook eigenlijk niet aandoen om in zo’n slechte film in te vallen.”
“Veranderen van de veldbezetting had geen zin, wisselen had geen zin. Misschien had ik het met tien spelers moeten proberen. De spelers wezen elkaar niet op de verantwoordelijkheden. Er gebeurde niets. Verdedigend en aanvallend was het voetbal van een afgrijselijk niveau. Ik ben nooit boos, maar ik ben nu wel en super teleurgesteld. Ik kijk eerst naar mezelf, wat ik verkeerd heb gedaan. Als iedereen dat doet, dan hebben we misschien morgen een antwoord. Morgen om half elf trainen we en ik heb de spelers gezegd niet te veel plannen te maken voor de zondag.”