NEC speelt zaterdagavond een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De ploeg zoekt een overwinning nadat het de laatste twee wedstrijden verloor van Ajax en FC Twente. Trainer Alex Pastoor hoopt op een overwinning. "We hebben de laatste wedstrijden gezien dat kampioenskandidaten te hoog gegrepen zijn. Wij moeten vooral stabiel blijven en naar onszelf kijken", aldus Pastoor op de officiële site van NEC.

Op papier zou NEC moeten winnen van Zwolle, Pastoor wil op welke manier dan ook drie punten behalen. "Of we favoriet zijn? Die vraag vind ik niet interessant. We gaan proberen er een goede wedstrijd van te maken en ik hoop dat we winnen. Verdiend, of onverdiend, dat maakt niet uit, wanneer je de stand op de ranglijst bekijkt."

"Zwolle speelt goed en gaat, evenals wij, uit van de eigen kwaliteit. Daar houd ik van. We verslaan ze zeker niet zomaar. Het lijkt een soort wetmatigheid, dat mensen die ergens geen verantwoording voor dragen het hardst roepen dat we wel even winnen van PEC Zwolle. Als het dan uit de klauwen loopt, dan duikt iedereen meteen weer over het elftal heen. Ik zeg sowieso over elke wedstrijd, dat het niet gemakkelijk wordt."

Bram Nuytinck vertrok vrijdag naar het Belgische Anderlecht. "Natuurlijk, we gaan een speler met kwaliteiten missen. Aan de andere kant: het is een mooie stap voor hem en daarbij is het een compliment voor de organisatie van NEC. Wanneer iemand vertrekt verandert er in het team niet zoveel, maar als er een nieuwe speler bij komt, dan veranderen er tientallen relaties", aldus de oefenmeester.

Over eventuele transfers van NEC tijdens de laatste uren van de transfermarkt weet Pastoor niets. "Ik praat over spelers die er nu zijn en niet over spelers die er niet zijn, anders ben ik steeds bezig geruchten te pareren. Maar ik verwacht geen heel grote verrassingen."