Na afloop van de wedstrijd tussen NEC en Vitesse was trainer Alex Pastoor zichtbaar tevreden over de 2-1 zege die zijn ploeg behaalde. “We hebben echt goed gespeeld”, zegt Pastoor tegenover Omroep Gelderland. “We hadden de zaken goed voor elkaar. In de 1e helft hadden we er wel meer moeten maken.”
NEC zette direct druk op de tegenstander, die daardoor maar weinig aan voetballen toe kwamen en vooral voorzichtig probeerden op te bouwen. “We hebben tegen een goede ploeg als Vitesse maar weinig weggegeven. Dat is een compliment waard.”
Pastoor liet zondag zowel Erik Falkenburg als Ruud Boymans invallen, die daardoor beiden hun debuut voor NEC maakten. “Falkenburg maakte een goede indruk.” Boymans was verantwoordelijk voor de winnende treffer. “Voor Boymans was dit een droomscenario, maar hij had er nog wel eentje kunnen maken.”
Door de zege op Vitesse blijft NEC op de zevende plaats en staat inmiddels vijf punten los van de nummer acht, ADO Den Haag. “Ik hoop dat we minimaal 7e zijn na 34 wedstrijden. Dan is het altijd belangrijk om punten te blijven halen om dat doel te bereiken.”