NEC verloor zaterdag met 1-4 van FC Groningen. In de eerste wedstrijd van het seizoen had NEC weinig te vertellen, tot ongenoegen van trainer Alex Pastoor, die nu al onder enorme druk staat in Nijmegen. “Er valt niet veel op af te dingen”, aldus de oefenmeester tegenover de camera van FoxSports.
NEC begon de wedstrijd met enkele kansen en zelfs een afgekeurde goal, maar al snel was het aan de andere kant raak. “Groningen was een stuk effectiever. We waren er af en toe dichtbij, paar aardige aanvallen gehad, met name in de eerste helft. Dat zijn juist de opstapjes die we nodig hebben. Tegelijkertijd denk ik dat we er verdedigend niet altijd even solide uit zagen.”
Toch blijft het creëren van kansen een groot zorgenkindje bij NEC. “Het aantal kansen was mager. Maar we hebben in Michael Higdon een spits en spelers op de flanken met weinig Eredivisie-ervaring. Dat zal nog moeten groeien.”
Aan Nijmeegse zijde krijgt Daan Bovenberg het steeds moeilijker. Zijn prestaties waren al niet om vrolijk van te worden, maar zijn eigen supporters keerden zich op sommige momenten in de wedstrijd tegen hem. De verdediger werd uitgefloten en uitgejoeld. “Dat vind ik schandalig. Op het moment dat je ploeg het moeilijk heeft, kun je daar als fan het beste achter gaan staan. Dat er dan één speler wordt uitgepikt, heb ik geen goed woord voor over”, besluit Pastoor. Bovenberg was na afloop van de wedstrijd niet beschikbaar voor commentaar.