Het conflict tussen Alex Pastoor en Melvin Platje is bijgelegd. De trainer zag de clubtopscorer zaterdagavond in het tweede bedrijf zeer ongeïnspireerd warmlopen en verwees de spits resoluut terug naar de bank. Een paar dagen later is de kwestie uitgesproken.
“Ik hecht enorm veel waarde aan techniek, tactiek en fysieke gesteldheid”, legt Pastoor uit aan De Gelderlander. “Maar het teamproces staat daar nog boven. Dat is het grondbeginsel van een voetbalteam. Melvin heeft die principes met zijn gedrag naast zich neergelegd. Dat is voor mij onacceptabel.”
“Dat besef ik ook”, reageert Platje, die spijt lijkt te hebben van zijn actie. “Ik vond het niet leuk dat ik op de bank zat. Ik ben zoals ieder ander hoor. Ik wil gewoon graag voetballen. Ik was niet blij. Maar dat heb ik op verkeerde wijze tentoon gespreid. De trainer maakt een keuze en die moet ik accepteren.”
“Op een eventuele strafmaat of ons gesprek ga ik helemaal niet in”, stelt Pastoor. “maar laten we nu ook niet overdrijven. Ik was zaterdag duidelijk niet te spreken over het gedrag van Melvin. Maar daarmee is hij niet afgeschreven. Hij heeft geen moord gepleegd, hij heeft zich ongedisciplineerd gedragen. De kwestie is uitgesproken en dan gaan we over tot de orde van de dag. Melvin begint weer gewoon op nul.”