NEC-trainer Alex Pastoor eist scherpte en inzet van zijn spelers. Woensdagavond speelt zijn ploeg in de KNVB-beker thuis tegen Feyenoord. Anders dan in de competitie betekent een nederlaag uitschakeling in het bekertoernooi. "Heel belangrijk ook voor deze wedstrijd is, dat spelers zich realiseren dat het erop of eronder is”, aldus Pastoor op de officiële website van NEC.

“Het gaat in deze competitie telkens om één wedstrijd en daarin moet je goed zijn. Welnu, van tevoren weet je niet, of je in een wedstrijd goed bent of niet. Het komt er dus op aan, dat wij een heel grote overlevingsdrang tonen. Wanneer het voetballend dan even niet goed gaat, zullen we andere zaken moeten aanspreken."

Over de opstelling en tactiek liet Pastoor zich niet uit. "Daar vertel ik niets over, dat is niet zo handig. Ik wil de tegenstander niet wijzer maken dan hij al is. En daarbij weet je dus niet hoe de wedstrijd gaat lopen. Voor ons is van belang dat we op diverse scenario’s zijn voorbereid, dat we weten wat we zelf willen doen."