NEC won zondagmiddag eenvoudig van De Graafschap. De Superboeren moesten vlak voor rust verder met tien man. Op dat moment stond NEC al op een 1-0 voorsprong, na rust werd deze verdubbeld door Género Zeefuik die daarmee tevens voor de einduitslag zorgde. Trainer Alex Pastoor denkt nog steeds dat zijn ploeg meedoet voor Europees voetbal. Al het gehele seizoen heeft hij deze mening, maar nu de ploeg achtste staat in de Eredivisie, kan zijn ‘voorspelling’ nog waar worden gemaakt.

"We staan nu op een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs, dus haal ik nu mijn gelijk. Maar dat heb ik liever over zes wedstrijden, want ik verwacht dat het in de laatste seconden van de competitie past beslist zal worden", aldus Pastoor in gesprek met Omroep Gelderland.

"Het eerste kwartier was prachtig en had het 3-0 moeten staan. Daarna lieten we de teugels vieren en zag het er wat gemakzuchtig uit. En we hadden wat effectiever mogen zijn. We kunnen beter acht kwalitatief goede kansen uitspelen dan twintig gehaaste, maar daar wil ik niet teveel bij stilstaan. Ik ben vooral blij over de uitslag."