Alex Pastoor heeft bij de clubleiding van NEC aangedrongen op versterkingen. De trainer van NEC is nog niet tevreden over de selectie die hij tot zijn beschikking heeft. "Ik wil er in iedere linie nog spelers bij hebben. Onze groep is nog te smal", aldus Pastoor in de Telegraaf.

Pastoor hoopt op vertrouwen van de leiding na vorig seizoen, waarin NEC de achtste plek behaalde, maar uitgeschakeld werd in de play-offs. "We hebben een goed seizoen achter de rug waarin we steeds herkenbaarder voetbal wisten te spelen."

Glynor Plet zal naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe spits worden van NEC. De aanvaller zal op huurbasis overkomen van FC Twente. "We zijn bezig een wat andere manier van voetballen te implementeren, maar wel in het bekende 4-3-3", meent Pastoor.

“Dat komt natuurlijk vooral door het vertrek van Krisztian Vadocz en Lasse Schöne. Daar zijn Evander Sno en Geert-Arend Roorda voor in de plaats gekomen. Totaal andere type voetballers. We hebben nu een middenveld dat meer rouleert en daarmee dynamischer is."

Pastoor druft nog niet te zeggen of NEC er deze zomer beter op is geworden. "Het is belangrijk dat onze manier van voetballen duidelijk wordt voor de spelers. Daar begint het allemaal mee en daarom concentreer ik me daarop."