NEC-hoofdtrainer Alex Pastoor neemt geen halve maatregelen na de weinig indrukwekkende prestatie van vorige week, toen zijn elftal in eigen huis met 1-2 klop kreeg van Roda JC Kerkrade. Krisztían Vadócz, Leroy George en Cayfano Latupeirissa zullen zondagmiddag tegen Ajax plaatsnemen op de bank; Manchester City-huurling Abdisalam Ibrahim, John Goossens en Género Zeefuik krijgen een basisplaats van de 45-jarige keuzeheer, zo meldt De Gelderlander.

Het passeren van Vadócz en George mag opmerkelijk genoemd worden: het tweetal behoorde de laatste weken steevast tot de betere spelers van de Nijmeegse formatie, maar is na de verloren wedstrijd tegen Roda geslachtofferd door Pastoor. Ryan Koolwijk, met wie de coach van NEC al eerder samenwerkte bij Excelsior, en Nick van der Velden blijven wel staan, net als rechtsback Nathaniel Will, die ook zeker geen voldoende scoorde tegen de Limburgers.

Goossens en Zeefuik zijn terug van blessures en zullen naar alle waarschijnlijkheid met Schöne voor het aanvallende geweld moeten zorgen komend weekeinde. De verdediging blijft intact, wat inhoudt dat Will, Rens van Eijden, Pavel Cmovs en Kevin Conboy voor doelman Gábor Babos zullen opereren.

Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Will, Van Eijden, Cmovs, Conboy; Van der Velden, Ibrahim, Koolwijk, Goossens; Schöne; Zeefuik.