NEC speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag. De ploeg van trainer Alex Pastoor was sterker, maar meer doelpunten bleven uit. “Als je recht op meer wil hebben, moet je de bal erin schieten”, aldus Pastoor tegenover de NOS. “We hadden het goed onder controle, hoewel het aantal kansen niet zo groot was, waren we wel dreigend.”

Met de manier waarop NEC de tegengoal incasseerde, was Pastoor niet tevreden. “In zo’n situatie moet je de bal gewoon het stadion uit schieten. Dat gebeurde niet en dan stapelen de schlemielige momenten zich op. Uiteindelijk hoorden we nog dat het buitenspel kon zijn, dan wordt de vieze smaak eigenlijk nog groter.”

“In de eerste twintig minuten was het slordig, de spanning zat erop en er werd niet vrijuit gevoetbald. Daarna kwamen we los met dreigende momenten van Leroy George. In de tweede helft kwam er meer dynamiek met Pálsson in plaats van Roorda. We bleven aanvallen en veroverden de bal snel. Als je dan zo tegen je eerste thuisoverwinning aan hikt, wordt je niet vrolijk van de manier waarop je hem tegen krijgt.”