Alex Pastoor hoeft voorlopig niet te te vrezen voor zijn baan als hoodtrainer van NEC. De 45-jarige keuzeheer kwam afgelopen zomer over van Excelsior, maar de prestaties met zijn elftal vallen voorlopig zwaar tegen. Technisch directeur Carlos Aalbers van de Nijmeegse club gaf na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0 verlies) echter aan dat de Amsterdammer niet ter discussie staat.
Pastoor stelt de steun van de sportbestuurder dan ook op prijs. ”Ja, dat kun je niet ontkennen, natuurlijk is dat zo.” De oefenmeester zag zijn equipe in de laatste zes competitieduels het onderspit delven, waardoor NEC na een degelijke seizoensstart is afgezakt naar een teleurstellende zestiende stek.
Donderdagavond wacht een ontmoeting met eerstedivisionist FC Volendam in de derde ronde van de KNVB-beker. ”De manier waarop we samenwerken, daar staan we met z’n allen achter. Van de training sprak ook een bezetenheid uit. Ik spreek liever niet van een ommekeer, maar ik ruil de complimenten nu graag in voor een resultaat”, vertelt Pastoor aan Omroep Gelderland.