Alex Pastoor heeft de doelstelling van zijn ploeg naar boven bijgesteld. Volgens de oefenmeester moet NEC de play-offs halen en een plek in deze play-offs is ook het enige waar hij na afloop van het seizoen tevreden mee zal zijn. Na 23 wedstrijden te hebben gespeeld, staat NEC op een stevige zevende plaats, waardoor een plek in de play-offs ook zeer haalbaar lijkt.
"Wij hebben de elfde of twaalfde begroting van Nederland", vertelt Pastoor op de clubwebsite. "Ergens tussen plek acht en twaalf eindigen is dus prima voor ons. Maar we staan nu zevende, dus het lijkt me logisch dat ik na afloop alleen tevreden kan zijn als we nog de play-offs ingaan." Door het doel bij te stellen, houdt Pastoor ook al rekening met de fysieke gesteldheid van zijn selectie. "We trainen de laatste tijd extra op het fysieke aspect, zodat de jongens straks nog steeds vlijmscherp zijn. Ik wil dat ze in staat zijn om bij wijze van spreken vijf wedstrijden in de week te voetballen, met verlengingen en strafschoppen aan toe."
Vorige verloor NEC in eigen huis met 1-2 van VVV-Venlo, maar dat is voor Pastoor geen reden om een rigoureuze aanpak te hanteren. "Als ik me zou laten leiden door alles om de club heen, zou ik na een wedstrijd zoals vorige week alle aanvallers bijvoorbeeld moeten wisselen. Maar wat als de wissels dan niet presteren? Moet ik die er dan maar weer uithalen en weer nieuwe spelers erin zetten? Zo werkt het gewoon niet bij een club als NEC. Alleen in de absolute top, waar de begrotingen tientallen keren groter zijn dan die van ons kan dat. Dan zet je er een compleet nieuw team in als het even niet loopt, of je wordt met het derde elftal nog steeds kampioen in de Eredivisie. Ik ga dus geen gekke dingen doen en hou gewoon vast aan mijn beleid."