Nog geen 24 uur geleden werd AZ uitgeschakeld in de halve finale van de KNVB Beker en nu staat de volgende wedstrijd alweer voor de deur. In een volle Goffert zullen de Alkmaarders zich willen revancheren tegen NEC. AZ-trainer Pascal Jansen blikt vooruit op het duel met NEC.

De verloren wedstrijd tegen Ajax betekende voor AZ de eerste nederlaag sinds 7 november en dus is er weinig reden voor paniek bij Jansen en zijn ploeg: “Er is ook niet zoveel tijd om in de war te raken. De remedie bij een teleurstelling of succes is altijd dat je er 24 om kunt rouwen of van mag genieten. We moeten verder”, zei Jansen op de clubwebsite van AZ.

De Alkmaarders treden zondagmiddag aan als nummer vier van de ranglijst en na de overwinning van vorige week op Feyenoord is de jacht op de Rotterdammers geopend (drie punten verschil). Die jacht begint dus tegen NEC. Daarin zal aanvoerder Owen Wijndal geen rol van betekenis kunnen spelen (schorsing) en ook Sam Beukema en Fredrik Midtsjø (lichte blessures) zijn twijfelgevallen. Wijndal zal vermoedelijk worden vervangen door Milos Kerkez, vertelde Jansen. Al voegde hij daar wel aan toe dat hij meerdere opties heeft voor die positie. Moeilijk dus om te speculeren over een opstelling.

In Nijmegen treft AZ een NEC dat bezig is aan een prima seizoen. “Ze leveren keurige prestaties in de Eredivisie. En dat als nieuwkomer. Het is knap en daar heb ik veel respect voor, maar zondag zullen we met elkaar moeten gaan uitvechten wie er een sprongetje zal gaan maken op de ranglijst.”