Na de 4-3 zege tegen Roda JC was Victor Pálsson vooral blij met de zege. “Dit zijn heel belangrijke punten”, sprak de IJslander tegenover ForzaNEC.nl. “Ik ben blij met de overwinning. Ik vind het ook mooi voor Sören Rieks. Ik ben niet zo blij met mijn eigen prestatie, maar de zege is binnen en dat telt.”
Binnen twaalf minuten keek NEC tegen een 0-2 achterstand aan. “Dan wordt het moeilijk”, aldus Pálsson. “Maar we hebben in de eerste helft veel kansen gecreëerd, dat geeft aan dat we onze kop erbij hebben gehouden. Dat die kansen er niet in gingen, was vooral pech.”
In de rust bestond er bij NEC nog steeds het geloof in een ommekeer, die er uiteindelijk ook kwam. “In de kleedkamer hebben we gezegd dat we het spel van het laatste half uur voor rust vast moesten houden. Die bal zou er een keer in vliegen. En dan zie je dat het heeft gewerkt. We hadden in de eerste helft net zo veel doelpunten kunnen scoren als in de tweede helft.”
De afgelopen weken wordt Pálsson door trainer Anton Janssen ingezet als centrale verdediger. De IJslander prefereert echter een plek op het middenveld. “Ik speel liever als middenvelder. Op die plek kom ik het best tot mijn recht. Daar liggen mijn kwaliteiten. Maar als de trainer wil dat ik in de verdediging ga spelen, dan doe ik dat.”
Rieks kroonde zich tot Man of the Match door in de tweede helft subliem te spelen en twee keer het doel te treffen. De laatste wedstrijden had de Deen het moeilijk, maar zijn vriend Pálsson kent zijn kwaliteiten. “Ik ken Sören als een goede speler. Natuurlijk, hij heeft zijn ups and downs, maar als hij zoals vandaag op zijn best is, is hij van grote waarde voor het team. Hij was absolutely fantastic. Hij verdient het om Man of the Match te zijn.”