Maarten Paes was gisteravond terug in Nijmegen bij NEC waar hij veel oude bekenden tegen kwam. In 2018 vertrok hij naar FC Utrecht zonder een wedstrijd in het eerste van NEC te hebben gekeept. De 23-jarige doelman is tegenwoordig een vaste waarde onder de lat bij FC Utrecht.

“Het voelde heel familiair vanavond toen ik weer in het stadion kwam”, zo begint Paes zijn verhaal. “Ik vind het ook echt leuk om te zien dat NEC een leuke ploeg heeft en het gewoon goed doet dit seizoen.” Verder laat de goalie weten dat hij NEC altijd zal blijven volgen: ” Ik volg NEC sowieso nog. Ik vind het heel leuk dat ze weer terug zijn in de Eredivisie na een lange afwezigheid. Ik was er bij met de degradatie, dus het is mooi om weer een gevulde Goffert te zien. Ik vond ook dat het van beide kanten een heel mooi sfeertje was vanavond.”

Ontvangst en oude bekenden

Paes laat ook weten blij te zijn met het ontvangst dat hij kreeg in het stadion: “Ik ben heel sportief ontvangen vandaag. Tuurlijk vinden de NEC-supporters het in the heat of the moment niet leuk dat wij aan het winnen waren, maar dat hoort er bij.” Over revanchegevoelens richting NEC wil de keeper het niet hebben: “Wat zijn revanchegevoelens? Ik bedoel, het is al een tijdje terug gebeurd (dat hij weg ging bij NEC). Ik wil gewoon altijd laten zien wie ik ben en ik denk dat ik goed bezig ben nu, maar revanchegevoelens zou ik het niet willen noemen.”

Dat het als thuiskomen voelde voor Paes voor de wedstrijd was wel duidelijk: “Barreto is een van m’n jeugdhelden, dus dat was al helemaal geweldig (zegt de doelman net als Barreto naast hem komt staan). En verder was het leuk om wat jonge jongens terug te zien zoals Bart van Rooij en Ole Romeny. En natuurlijk Ron de Groot, die werkt hier volgens mij al vijftig jaar”, zegt hij lachend.

Dit seizoen

“Het is lekker dat ik nu eerste keeper ben bij Utrecht. Vandaag hebben we voor de derde keer de nul gehouden. We zijn goed bezig dit seizoen. Na twee mindere wedstrijden hopen we met vandaag erbij de draad naar boven weer op te pikken. Persoonlijk gaat het ook lekker en ik zit heerlijk in m’n vel”, zo besluit de oud-keeper van NEC.

Foto: Rob Koppers