Deze week werd bekend dat Maarten Paes zijn aflopende contract bij NEC niet zou verlengen en deze zomer vertrekt naar FC Utrecht. De uit Malden afkomstige doelman vond het een moeilijke keuze om te maken.

“Het was toch best moeilijk om de knoop door te hakken", vertelt Paes aan KlasseKeepers. "Ik heb in drie jaar bij keeperstrainer Wilfried Brookhuis en in de teams van NEC veel geleerd en mooie momenten meegemaakt. Daar ben ik hem en de club dankbaar voor. Toch zie ik FC Utrecht na veel wikken en wegen als een goede stap om verder te komen.”

De speeltijd die FC Utrecht Paes kan bieden was voor het 19-jarige talent een zwaar meewegende factor. "Bij FC Utrecht mag ik de concurrentie aangaan met Thijmen Nijhuis, die dit seizoen meestal onder de lat staat bij Jong FC Utrecht. Onderling mogen wij uit gaan maken wie in Utrecht de derde keeper wordt komend seizoen. Dat betekent dat ik veel vlieguren ga maken in de Jupiler League. Dat is precies wat ik wil. Op een hoger niveau, onder grotere druk, presteren.”

NEC bood Paes ook een meerjarig contract aan, maar dat laat hij naast zich liggen. "Omdat Jong FC Utrecht in de Jupiler League speelt en Jong NEC in de Reservecompetitie, was de aanbieding uit Utrecht veel aantrekkelijker dan die uit Nijmegen. Een paar jaar geleden zei ik al dat ik vind dat keepen een ervaringssport is. Ik mis nog een hoop ervaring en die hoop ik bij FC Utrecht op te kunnen doen. Tegelijk probeer ik me weer in beeld te keepen bij de selectie van Oranje. Ik denk dat ik daar bij FC Utrecht meer kans op heb. Ik heb er dan ook veel zin in. Het is een heerlijke nieuwe uitdaging.”