Segun Owobowale wil dit seizoen zijn kans grijpen bij NEC. Waar enkele ploeggenoten hardop nadenken over een vertrek, is hij erop gebrand om zich te laten zien in Nijmegen. De twintigjarige aanvaller kwam vorige zomer over van ADO Den Haag.

"NEC had gewoon een beter plan", vertelt Owobowale tegen Voetbal in de Bollenstreek. "Helaas raakte ik geblesseerd op de momenten dat ik er had kunnen staan. Nu ziet het er wel goed uit. Ik wil dit seizoen in ieder geval bij de selectie zitten en wedstrijden gaan spelen. Daarna wil ik m’n plekje veroveren op het veld. Natuurlijk biedt de degradatie voor mij ook kansen."

Afgelopen seizoen speelde Owobowale zijn wedstrijden bij Jong NEC. In de voorbereiding krijgt hij speelminuten van trainer Adrie Bogers, maar hij zit nog niet officieel bij de eerste selectie. "Voor dit seizoen wil ik zoveel mogelijk in het eerste van NEC spelen."

Aan ambitie schort het in ieder geval niet bij Owobowale. "Op de lange termijn? Dan wil ik graag naar Engeland. Daar heb je elke week mooie potjes en die competitie vind ik echt mooi. Arsenal lijkt me een mooie club, maar als Real Madrid komt dan vind ik het ook goed."

Foto: David van Haren

Al het belangrijke NEC-nieuws direct op je computer, tablet en telefoon? Meld je aan voor pushberichten!