Even was er de vraag of het duel zaterdagavond doorgang zou kunnen vinden door de financiële problemen bij RKC. Op het aller- allerlaatste moment kwam de gemeente Waalwijk echter met de garantie dat RKC in ieder geval dit seizoen kan afmaken, waardoor het duel gewoon gespeeld wordt. En dat is maar goed ook voor NEC.
De Brabanders doen het namelijk als een van de weinige ploegen in de Eredivisie slechter dan NEC, met drie punten uit twaalf wedstrijden. Een ideale sparringpartner om te werken aan het broze Nijmeegse zelfvertrouwen, zo lijkt het.
Interim-trainers Wim Rip en Wilfried Brookhuis zullen echter waken voor onderschatting. De laatste overwinning in competitieverband dateert alweer van 19 september (0-1 bij landskampioen AZ) en in de laatste zes wedstrijden presteerde alleen ADO Den Haag slechter dan de Nijmegenaren.
De verwachting is dan ook dat het geen eenvoudige wedstrijd wordt tegen de hekkensluiter. De Nijmegenaren zullen het moeten stellen zonder Moestafa El-Kabir. De jonge aanvaller zit een schorsing uit doordat hij in de wedstrijd van Jong NEC tegen Jong AZ tegen een onnodige rode kaart op liep. Ook de voor langere tijd geblesseerden Mark Otten, Bas Sibum Lasse Schöne en Shapoul Ali zullen er niet bij zijn.
De wedstrijd in het Gofferstadion begint zaterdag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Belg Christof Virant.