NEC heeft in de eigen Goffert een overwinning geboekt op AZ. De Nijmegenaren kwamen twee keer op voorsprong. Na een hectische slotfase, waarin AZ nog hard op zoek was naar de gelijkmaker, bepaalde NEC de eindstand op 3-2.

De eerste helft kenmerkte zich door een zwak verdedigend NEC. Vooral Rens van Eijden liet hier en daar grote gaten vallen in de Nijmeegse verdediging. Dat AZ in het eerste bedrijf dan ook maar één keer tot scoren kwam, mag een wonder heten. Toch was het NEC dat in de zeventiende minuut de openingstreffer op het bord liet noteren; Marnick Vermijl was verantwoordelijk voor de 1-0. Hij schoot de bal hard achter het doel van de AZ-keeper Esteban. Lang mochten de Nijmegenaren niet genieten van de voorsprong. Na een fout van Kevin Conboy was het Roy Beerens die de bal in de goal van Kalle Johnsson werkt. Kort daarvoor had de oud-NEC’er de bal al hard op de lat gekopt.
Aan NEC-zijde is het vooral Alireza Janhanbahsh die het verschil maakt. Hij komt enkele malen gevaarlijk voor de goal van AZ. Van de voet van Michael Higdon kon in de eerste helft maar één keer een succesvolle actie worden genoteerd. De Engelsman, die na een tijdelijke afwezigheid weer in de basiself van NEC werd opgesteld, kon het verschil vooralsnog niet maken.
NEC komt na de rust sterk terug. Al na acht minuten zet Jahanbakhsh de stand op 2-1, op aangeven van Ryan Koolwijk. Na deze voorsprong voor NEC is AZ wederom dicht in de buurt van de gelijkmaker. Het is de prima spelende doelman Kalle Johnsson die tijdens een scrimmage voor de Nijmeegse goal de eer nog ternauwernood kan redden.

NEC blijft aanvallend niettemin aanvallend spelen en krijgt in de tweede helft loon naar werken. De Nijmegaren spelen een groot deel van de tijd feller en hebben het beste van het spel. In de 72ste minuut komt de stand zelfs op 3-1. Het is Michael Higdon die met een fraaie voorzet Alireza Jahanbakhsh in stelling brengt. De Iraniër schiet onberispelijk in de verre hoek. De eindfase van de wedstrijd is tumultueus. AZ had zich bepaald nog niet neergelegd bij een verlies en pakte de vier minuten extra aan om nog een paar keer gevaarlijk te worden. Als scheidsrechter Van Boekel voor het einde van de wedstrijd fluit, is de opluchting groot. NEC kon wel weer een overwinning gebruiken, hoewel de ploeg ook nu nog hekkensluiter van de Eredivisie blijft. Trainer Anton Janssen mag terugkijken op een goed eindresultaat, maar weet ook dat zijn verdediging nog de nodige aandacht behoeft.
Niettemin mag Janssen terugkijken op een wedstrijd waarin het de spelers – zeker tijdens de tweede helft – niet aan strijdlust ontbrak. Ook dat is wel eens anders geweest. Net als het eindresultaat.