Tom Overtoom is lovend over de veerkracht die NEC zaterdag toonde op bezoek bij Roda JC (2-3). De middenvelder hielp de Nijmeegse ploeg af en toe met slimmigheidjes en passes en stond ervan te kijken dat keeper Norbert Alblas een assist gaf.

"Ook al is het qua spel nog niet altijd even goed, we vechten er wel voor met z’n allen", sprak Overtoom tegen ForzaNEC.nl. "Met 2-1 is het lastig, maar we bleven erin geloven. Dat moet ook, want met de spelers die wij hebben, hebben we altijd kans."

Het begin van NEC was in Kerkrade wel de minste fase van de wedstrijd. "Na de 1-0 kregen we steeds meer door hoe we Roda moesten bespelen. Zij speelden met twee spitsen, dus één op één achterin. Daar stelden we ons op in. Het is goed dat we na de 1-0 niks anders zijn gaan doen, want daarna ging het beter en gaven we lange tijd weinig weg."

Tot Overtooms verbazing gaf Alblas, die onder de lat al uitblonk, ook nog de assist op de 2-2 van Braken. "Hij kan goed keepen en goed voetballen, maar als-ie nu ook al assists gaat geven… Het moet niet gekker worden", lachte de middenvelder.

Ondanks alles vond Overtoom wel dat het feest niet te groot moest zijn. "We hebben het even gevierd met de fans, hun steun was geweldig. Maar we moeten het niet te groots maken. Het is nog vroeg, maar het is wel een goede uitzege. Hopelijk is het een van de vele."

Foto: Rob Koppers