Tom Overtoom hoopt dat NEC zich maandag herpakt met een zege op Jong PSV. De aanvoerder van NEC – bij afwezigheid van Rens van Eijden en Joey van den Berg – maakte een bewogen week mee met het vertrek van Jack de Gier en de komst van Ron de Groot en Rogier Meijer.

“Dit is niet iets wat je iedere week meemaakt”, zei Overtoom na de training van zondagochtend. “Het is heel vervelend hoe het is gelopen. Daar kun je even mee zitten, maar we moeten ook door. We spelen nog ergens om. Ik begrijp dat sommige supporters daar anders over denken, want we zijn niet echt geen zekerheidje. Aan de andere kant hebben we nu niks meer te verliezen. We moeten er volle bak voor gaan.”

NEC maakte dinsdag bekend dat De Gier en assistent Patrick Pothuizen op non-actief waren gesteld. “Het was vervelend nieuws. Natuurlijk weet je een beetje dat het na een paar nederlagen onrustig wordt en dat de kans bestaat. Maar als de kogel dan eenmaal door de kerk is, is het wel even heftig. Na de wedstrijd waren we er nog niet zo mee bezig. Dan heerst vooral de teleurstelling.”

Volgens Overtoom voelt de selectie zich ook een beetje schuldig, aangezien zij degene zijn die het uiteindelijk op het veld moeten laten zien. “We zijn met z’n allen ergens aan begonnen. Halverwege is Remco al vertrokken en nu de trainer. Zij worden geslachtofferd, maar we doen het met z’n allen. De enige manier om het goed te maken, is punten pakken.”

Veel is er onder De Groot, Adrie Bogers en Meijer niet veranderd. “De nieuwe trainers komen van binnen de club, dus we kennen ze wel een beetje. We hebben goed getraind. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt. We weten wat we willen. Het team heeft nu behoefte aan duidelijkheid. Er is niet heel anders getraind, maar na het nieuws over de trainer staat iedereen wel weer op scherp.”

Foto: Rob Koppers