Tom Overtoom kan niet wachten tot de tweede seizoenshelft begint bij NEC. De 28-jarige middenvelder is hersteld van een hamstringblessure en traint in Spanje weer volledig mee met de selectie.

“Dit is de eerste week dat ik weer volledig meetrain”, vertelt Overtoom vanuit Estepona aan ForzaNEC.nl. “Het voelt goed en ik voel me heel fit. In de vakantie heb ik doorgetraind en nu kijk ik telkens hoe het gaat. Het zal na een wedstrijd nog wel even wennen zijn, dat is qua belasting toch anders. Of ik Eindhoven-uit haal? Dat durf ik nog niet te zeggen. We moeten kijken hoe ik er dan voor sta en wat de trainer denkt.”

Blessure
Overtoom raakte op 23 november al vroeg geblesseerd tijdens de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. “Je hoopt natuurlijk dat het meevalt, maar met de winterstop erbij heb ik er toch een week of vier, vijf uitgelegen. De medische staf dacht dat ik Twente-uit zou kunnen halen, maar wel kielekiele. Daarom hebben we het herstel wat opgerekt, zodat ik de tijd had en er minder risico was op een terugslag.”

Vanaf de tribune zag Overtoom dat het van kwaad tot erger ging bij NEC, met de machteloze nederlaag bij FC Twente (2-0) als slot van een dramatisch jaar. “Moeilijk om te zien, ja. Zeker de laatste weken zaten we er niet lekker in en het was onrustig bij de club. Om dan op de tribune te moeten plaatsnemen. Ik zag de jongens natuurlijk nog wel gewoon, maar niet rond wedstrijden. Dat was vervelend. Je bent een groep en je wil het samen doen.”

Toch moet NEC lessen trekken uit de rampzalige eerste seizoenshelft. “We moeten ervan leren, helemaal vergeten is niet goed. Maar je moet er niet in blijven hangen, want dan blijf je negatief denken. Op een gegeven moment moet je het achter je kunnen laten. Er zijn nog negentien wedstrijden te spelen. De groep is gretig om zich te revancheren, dat merk ik wel.”

Spanje
Over het trainingskamp is Overtoom tot nu toe te spreken, na twee lange dagen. Woensdag de reis naar Spanje en donderdag liefst drie trainingen. “Het belangrijkste is dat je aankomt, maar ja, het was een lange reisdag. We zitten in een fantastisch hotel. Donderdagochtend moesten we er iets voor zeven uit. Voor het ontbijt hadden we al een korte training in het hotel en na het ontbijt de eerste training op het veld. Daarna de lunch en de tweede training. Een goed dagje.”

NEC hoopt in Spanje een nieuwe start te maken. Er is nog van alles mogelijk, denkt Overtoom. “Daar ben ik heilig van overtuigd. Er zijn meerdere mogelijkheden om te promoveren. Het kan ook via de play-offs en daar moeten we vol voor gaan. Zelfs als je in de laatste weken van een seizoen piekt, kan er in de Eerste Divisie van alles gebeuren. Als het succes oplevert, heeft waarschijnlijk niemand het meer over het afgelopen half jaar.”

Braken
Dan was er ook nog het nieuws over Sven Braken, die niet met de groep meeging vanwege transferperikelen. De spits vertrekt waarschijnlijk bij NEC. “Jammer. Ik ken Sven al wat langer vanuit Almere. Dit soort dingen gebeuren in het voetbal, wij moeten door. Sven is heel belangrijk voor de club, maar soms kan je een aanbod niet weigeren.”

Foto: Rob Koppers

Bekijk hieronder ook een interview van RN7 met doelman Norbert Alblas: