Tom Overtoom is op zijn plek in Nijmegen. De 27-jarige middenvelder, die net als trainer Jack de Gier overkwam van Almere City, speelde gisteren een uur in het oefenduel tegen Kayserispor (2-1 winst) en was trefzeker via een penalty.

,,In het veld voelde ik dat dit een stapje hoger was”, zei Overtoom na het oefenduel tegen de Turkse ploeg. ,,Ik denk toch dat we het goed hebben gedaan. We begonnen in de eerste en tweede helft goed met druk zetten, maar in balbezit moet het nog wel beter. We zitten dan ook nog in de voorbereiding, dus niet iedereen zit al op honderd procent. Dat gaan we de komende weken finetunen.”

Tijdens de voorbereiding speelde NEC al meerdere oefenduels. Volgens Overtoom wordt de intensiteit gematigd opgebouwd. ,,We speelde tegen steeds sterkere teams. De trainer bouwt het tijdens de trainingen ook rustig op. Dat doet hij goed. Als je dan ook nog wint tegen een goede ploeg als Kayserispor, is dat helemaal lekker. We zitten op de goede weg.”

In Nijmegen heeft de middenvelder het prima naar zijn zin. ,,Ik ben natuurlijk nieuw, maar ik ben uitstekend opgevangen in de spelersgroep en de technische staf. Er zijn natuurlijk best veel jongens bijgekomen, dus het was voor iedereen even wennen. Toch is dat snel gegaan hoor. Ik heb wat dat betreft niets te klagen. Ik voel me goed en ben op mijn plek hier.”

Foto: Rob Koppers