NEC kreeg het vrijdag weer niet voor elkaar om te winnen, tot grote teleurstelling van Tom Overtoom. De middenvelder speelde goed tegen Telstar, maar kwam met de Nijmeegse ploeg niet verder dan 1-1.

Hoestend kwam Overtoom de catacomben ingelopen. “Of ik er ziek van ben? Eigenlijk wel, ja. We hebben hartstikke goed gespeeld tegen een tegenstander die een lastig systeem hanteert en behoorlijk inzakte. In de eerste helft deden we het goed. We beloonden onszelf met een goal. Beetje geluk, maar dat mag ook wel een keer. Volgens mij zijn zij één keer over de middenlijn geweest en dan valt de bal nog goed ook. Hij schiet ‘m dan ook niet het stadion uit, maar prima in ’t hoekie.”

Na de 1-1 kreeg NEC de bal er niet meer in, ondanks een veldoverwicht. “We verzuimen gewoon meer te scoren. We zetten ze in de tweede helft meteen onder druk, maar zij begonnen na een uur al tijd te rekken en zich nog meer in te graven. Dan wordt het er niet makkelijker op, maar je moet daar gewoon doorheen spelen. Je moet hier gewoon winnen.”

Trainer Jack de Gier koos ervoor om Mart Dijkstra er op het middenveld bij te zetten, tussen Joey van den Berg en Overtoom. “Nu stond er een blok van drie middenvelders en we kunnen gedurende de wedstrijd wat switchen. Joey begon nu op 10. Persoonlijk ging het wel goed, maar daar heb ik niet zo veel aan. De hamstring is weer goed, voel ik wel. Ik had liever gewonnen.”

Overtoom probeerde ook het positieve te zien. “Het veldspel was goed, daar kunnen we op bouwen, maar uiteindelijk tellen de punten. Dit voelt als een nederlaag. Zeker tegen Telstar in eigen huis, dan zijn het twee punten te weinig. De overwinning was verdiend geweest. Het beste medicijn voor ons is een zege. Je kan blijven hameren op de slechte dingen, maar dat weten we allemaal wel. We weten wat er fout gaat en dat we niet in onze beste fase zitten. We moeten focussen op de goede dingen en onszelf niet nog verder de put in praten.”

Foto: Rob Koppers