NEC presenteerde vrijdagmiddag vleugelaanvaller Jonathan Okita. De 21-jarige Duitser, die in Frankrijk opgroeide, heeft voor vier seizoenen getekend. Remco Oversier is bijzonder trots op deze transfer.

"We hebben hier met de hele organisatie werk van gemaakt. Ik zit hier, omdat ik het woord moet doen, maar héél NEC heeft deze transfer tot stand laten komen", vertelt Oversier tijdens de presentatie. "Vorig jaar, toen ik hier net aan de slag ging, werd ik gebeld door scout Nick Kersten, die Okita zag spelen tijdens een oefenwedstrijd van MVV." Okita was destijds op proef bij MVV, maar had al een mondeling akkoord op dat moment. "We waren echt net te laat."

"We hebben hem het hele jaar in de gaten gehouden en toevallig hadden we nog een vleugelspits nodig. Na wekenlange onderhandelingen hebben we vandaag dan eindelijk een akkoord bereikt. Dit was echt wat we nog zochten. Een speler met diepgang, maar ook een speler die een actie in huis heeft. Daarnaast is zijn rendement heel hoog."

Lees ook: Okita ziet Jahanbaksh en Limbombe als voorbeeld

Okita is de 12e versterking deze zomer. "We hebben een uitgebalanceerd team, met een goede mix tussen ervaring en jong bloed. Bovendien ligt iedereen voor meerdere jaren vast. Komend seizoen kunnen we dus niet snel het probleem krijgen dat spelers midden in het seizoen al met een andere club bezig zijn, zoals afgelopen jaar het geval was."

Is NEC nu klaar? "We hebben een goede selectie staan nu. Maar wij zijn nooit klaar voor 1 september. Er kan nog van alles gebeuren. Op dit moment is er niets concreet. Zowel uitgaand, als inkomend", besluit Oversier.

Foto: Rob Koppers