Remco Oversier is content met de komst van Leroy Labylle naar Nijmegen. De technisch directeur reageert op de transfer van de linksback.

"De afgelopen maanden zijn we hard op zoek geweest naar een van de moeilijkste posities binnen het voetbal om in te vullen. Het is een hele lastige plek binnen het veld, omdat je, zeker in de Keuken Kampioen Divisie, iemand wil hebben die veel mee op kan komen, een goede passing heeft, maar ook nog eens goed kan verdedigen."

"Over al die kwaliteiten beschikt Leroy. Daarnaast kan hij zijn mannetje staan in de 1 tegen 1 en in de ruimtes. Ook daarin is hij goed geschoold", vertelt Oversier over de aanwinst. "Maar omdat deze positie zo lastig is, hebben we lang moeten wachten. Op het moment dat we dan een kans krijgen, heeft Leroy kunnen ervaren dat we meteen doorpakken en zijn we onwijs trots dat hij de komende drie jaar voor NEC speelt."

NEC heeft een transfersom betaald voor Labylle, die tot 2019 vast lag in Venlo. Logischerwijs doet Oversier geen uitspraak over de hoogte van deze vergoeding.

Lees ook: Labylle: "Visie van trainer sluit perfect aan bij mijn speelstijl"

Foto: Rob Koppers