NEC heeft zich dinsdagochtend versterkt met de 19-jarige Mike Trésor Ndayishimiye. Technisch directeur Remco Oversier licht de keuze voor de Belgische voorhoedespeler toe.

"Mike Trésor verraste ons eigenlijk direct. Hoewel hij op zijn paspoort een Belgische nationaliteit heeft, kwam het niet zo over. Belgen zijn vaak heel ingetogen, maar Mike heeft juist babbels. Hij heeft een plan, weet waar hij naartoe wilt. Hij had een goed zelfbeeld en wist precies welke stap hij wilde zetten", vertelt Oversier over zijn eerste indruk van de 19-jarige vleugelspeler, die ook in de spits uit de voeten kan.

“Mike Trésor is een snelle en technisch vaardige voorhoedespeler, die in eerste instantie voor de rechterflank in beeld komt. Hij heeft zowel in de opleiding van Anderlecht als bij de nationale jeugdelftallen van België laten zien over een neusje voor de goal te beschikken."

"De komende jaren krijgt Mike Trésor, net als onze eigen jonge jongens en eerder aangetrokken talenten, de tijd en ruimte om zijn talent bij ons verder te ontwikkelen, waarbij we hopen en verwachten dat hij zich zal ontwikkelen tot een belangrijke speler voor NEC.” NEC heeft hiermee de selectie gecompleteerd. "Zowel op potentieel gebied, qua ervaring en in de potentiële transferwaarde", besluit Oversier.

Foto: Rob Koppers