Tijdens de supportersavond van maandag was technisch directeur Remco Oversier uiteraard een van de hoofdrolspelers. De td kreeg van presentator Gerry van Campen en vanuit de zaal enkele vragen over onder andere de selectie, de transferperiode en trainer Pepijn Lijnders.

Want waarom liet Oversier in januari vijf spelers gaan en kwam er niets voor terug? "Puur als je kijkt naar de aantallen is het vreemd. We zijn in de zomer begonnen met een selectie die op alle posities dubbel en soms zelfs driedubbel bezet was. In de winter hebben we bij sommige spelers de keuze gemaakt om ze te laten gaan omdat ze ofwel niet speelden en de doorstroming van eigen jeugd in de weg zaten, of ze hadden toch ook een flink salaris waardoor het zakelijk gezien een betere oplossing was. We kiezen, net als de komende tijd, voor een kleinere selectie met een goede verhouding tussen jeugd en spelers van buitenaf."

Bij concurrenten in de Jupiler League lopen interessante spelers rond die Oversier niet heeft gehaald. Met een reden: "Die zijn bijna niet haalbaar in de winter. Dat soort spelers zijn zeker interessant voor komende zomer, voor zowel de Eredivisie als de Jupiler League. Vaak zie je dat clubs die in de winter spelers halen niet tevreden zijn over hun huidige selectie. Dat zijn wij wel. Het gaat dan vaak ook om korte termijnopties zoals huren. We hebben bewust enkele spelers laten gaan, alleen in het geval van Larsson geef ik toe dat we het net na de winterstop even lastig hadden met die positie vanwege een aantal blessures. Toen was de spoeling even dun en daar ben ik voor verantwoordelijk."

En dan de keuze voor Lijnders, die er op 2 januari ineens was als nieuwe hoofdtrainer. "We zijn in de zomer begonnen met het neerzetten van een staf met een rode draad erin. Dat zijn vooral NEC-mensen. De kwaliteit die we misten, hebben we toegevoegd. Daarom is Adrie Bogers toen gehaald. Met Pepijn hebben we nu een persoonlijkheid en iemand met ervaring in het buitenland gehaald."

Ondertussen breekt er voor Oversier een tijd aan die bol staat van contractverlengingen. In de huidige selectie zitten veel spelers met een aflopend contract. "Met een aantal spelers hebben we reeds gesproken. Er liggen natuurlijk twee scenario’s klaar: promoveren en niet promoveren. Sommige spelers nemen daarom de tijd om te kijken wat ze willen, maar bij anderen gaat het sneller, zoals bij Frank Sturing. Vooral bij spelers bij wie wij geen optie hebben op verlenging kan het zijn dat het langer duurt."

Oversier verklapte maandag dat Sturing voor twee jaar bijtekent in Nijmegen met een optie voor nog een jaar.

Foto: Rob Koppers