Pepijn Lijnders is niet langer de trainer van NEC. Dat werd donderdagochtend naar buiten gebracht. Technisch directeur Remco Oversier reageert via de clubkanalen op het ontslag.

"Wij hebben de afgelopen dagen het seizoen uitgebreid geëvalueerd met spelers en stafleden. Ook met Pepijn hebben we teruggekeken op de turbulente tweede seizoenshelft, waarin hij het elftal onder zijn hoede had. Pepijn heeft bij ons gewerkt onder hele lastige omstandigheden, die zijn weerslag hebben gehad op zowel het elftal als op hem persoonlijk. We zijn in de winter bewust met elkaar het avontuur aangegaan, met hoge verwachtingen van beide kanten. Helaas heeft dit voor ons beiden niet uitgepakt zoals we ons vooraf hadden voorgesteld.

Dit hebben we in alle eerlijkheid met elkaar besproken, waarbij we ook vooruit hebben gekeken en we gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen dat de verwachtingen van de toekomst te ver uit elkaar liggen. Het zegt veel over het karakter van Pepijn dat hij deze moedige stap durft te nemen. Pepijn heeft heel veel energie in zijn werk gelegd en daarvoor willen wij hem van harte bedanken. Wij wensen hem als club veel succes toe in de rest van zijn carrière”, aldus Oversier.

Lees ook: Lijnders reageert op ontslag: "Gezamenlijk gevecht tegen alles en iedereen"

Foto: Rob Koppers