Remco Oversier verwacht niet dat NEC al snel een nieuwe trainer krijgt. De technisch directeur neemt de tijd om de opvolger van de donderdag ontslagen Pepijn Lijnders te vinden. Dat vertelt hij in gesprek met RN7.

"We hebben bewust in alle ratio het hele seizoen geëvalueerd en de trainer is daar onderdeel van. Van daaruit zijn we in gesprek met Pepijn geraakt. Dat deden we in alle rust en we keken ook vooruit. Als je dan merkt dat de verwachtingen van beide partijen niet op een lijn zitten, dan moet je een andere keuze maken. Dat is een harde keuze, maar dat moet je wel nu doen."

Oversier denkt dat dit de juiste oplossing is voor zowel Lijnders als de club. "Pepijn is ook op een lastig moment ingestapt. Ik heb volle respect voor hem en volgens mij ziet hij ook in dat dit goed is. In gezamenlijkheid hebben we dat sterk gedaan. Neemt niet weg dat het absoluut slecht en niet goed is dat dit gebeurt, maar we moeten we vooruit."

NEC is toe aan de zoveelste trainer in slechts enkele jaren. "Dat heeft de club de laatste jaren niet goed gedaan, om zo snel trainer eruit te zetten. Daar moeten we echt mee stoppen. Die druk leg ik mezelf ook op. We moeten nu even alles even laten indalen. Het idee met Adrie was dat er een hoofdtrainer voor de lange termijn bij zou komen en dat idee is er nog steeds. Het verschil is dat ik nu de tijd heb en die ga ik rustig benutten."

Mario Been gaf eerder deze week al aan dat hij zeker niet meteen nee zou zeggen als NEC hem belde. "Als je het hele fragment kijkt, wordt het wel wat uit het verband getrokken", benadrukte Oversier. "Het is wel mooi dat mensen die hier hebben gewerkt en succes hebben gehad zo positief zijn over de club. Het is nu niet gepast om op namen in te gaan. We gaan er echt de tijd voor nemen."

Foto: Rob Koppers