Volgens technisch directeur Remco Oversier heeft NEC vooral tijd nodig in de Jupiler League. De 1-1 van afgelopen vrijdag tegen FC Emmen betekende een nieuwe teleurstelling voor de Nijmeegse club. "Gedegradeerde clubs hebben vaak de start in de eerste divisie zoals wij die nu hebben", zegt Oversier tegen De Gelderlander.

"Natuurlijk hebben we een goede spelersgroep. Maar de groep is pas kort bij elkaar en daarbij hebben veel spelers tijd nodig, omdat ze vorig seizoen niet vaak negentig minuten hebben gespeeld. Een aantal spelers komt terug van blessures. Er zijn zeventien spelers vertrokken en negen erbij gekomen, in relatief korte tijd. Dan heb je tijd nodig. Dat is de logica van het voetbal."

Een seizoen als het kampioensjaar 2014/15 zit er waarschijnlijk niet in voor NEC. "Je leert ook van verhalen uit het verleden. Gedegradeerde clubs hebben vaak de start in de eerste divisie zoals wij die nu hebben. Na een degradatie zie je vaak veel wisselingen bij een club, ook in de technische staf en directie. NEC is een tijd stuurloos geweest, ik ben zelf pas in jullie begonnen. Dan kan het zijn dat het in het begin punten harken is. Ben ik teleurgesteld? Natuurlijk. Ben ik verrast? Feitelijk gezien ergens niet."

Oversier denkt dat het nog wel goedkomt met NEC. "Omdat ik elke dag zie hoe de spelers en de staf met elkaar werken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het snel zal kantelen, ook omdat de spelers per wedstrijd meer ingespeeld raken en fitter worden. En kwaliteit komt uiteindelijk altijd bovendrijven."

Foto: Rob Koppers