Remco Oversier is blij dat hij eindelijk ‘het puzzelstukje’ heeft gevonden dat hij afgelopen zomer al zocht. De technisch directeur van NEC stelde dinsdag Pepijn Lijnders aan als nieuwe hoofdtrainer, waardoor Adrie Bogers weer assistent werd.

"Afgelopen zomer is het, zoals bekend en mede vanwege mijn late aantreden, niet gelukt een trainer/coach aan te trekken welke past in het opgestelde profiel voor de komende jaren", zegt Oversier op de clubsite. "Een profiel welke staat voor de wijze van voetballen en het ontwikkelen van team en individu tijdens trainingen, in combinatie met doorstroom van talenten uit onze academie."

"Op dat moment hebben we bewust niet gekozen voor een korte termijn oplossing en waren we erg content met het feit dat Adrie Bogers zich bereid toonde de positie van hoofdtrainer/coach in te vullen. Samen met de technische staf heeft Adrie conform het opgestelde profiel het afgelopen half jaar een goed fundament weten te leggen met een volledig gerenoveerd team, waarin maar liefst 27 spelerstransacties hebben plaatsgevonden en waar transferonrust was tot 1 september. Er is uitstekend werk geleverd, waardoor we nu een mooie positie op de ranglijst bekleden."

"Met de wintertransferperiode in zicht en wederom de kans om het opgestelde plan uit de zomer te vervolmaken, hebben we de kansen in de markt opnieuw bekeken en dit intern openlijk besproken met Adrie. Als we iemand konden vinden welke de cirkel in onze technische staf zou rond maken, dan wilden we hier wederom voor gaan, gesteund door Adrie."

"Pepijn is juist die toevoeging die wij zoeken. Hij heeft een aanvullende persoonlijkheid in onze technische staf, heeft andere kennis en ervaring, komt uit weer een andere omgeving, maar staat wel voor het voetbal dat wij in Nijmegen graag willen ontwikkelen, passend bij NEC en de plannen voor de komende jaren. Dat, in combinatie met de persoonlijkheid van Adrie, zijn jarenlange ervaring en inhoudelijke expertise, geeft ons het gevoel dat we hiermee een hele goede balans hebben gevonden in passie, ervaring en ontwikkeling. De aanvulling die we zochten op Adrie, Patrick en Wilfried hebben we met Pepijn gevonden."

"Ten slotte willen wij ook Liverpool, met Jürgen Klopp en haar eigenaar in het bijzonder, bedanken voor hun enorme medewerking in deze transfer. Zij gunnen het Pepijn, na jaren van intensieve samenwerking, zijn dromen na te jagen en de volgende stappen te zetten in zijn carrière. Iets wat wij enorm waarderen."

Foto: Rob Koppers