Remco Oversier is bezig aan een lastige klus bij NEC. Na lange tijd van onrust en onduidelijkheid moet hij de club weer in rustig vaarwater brengen. "Als ik een uitdaging heb waar ik onder hoge druk vol mijn tanden in moet zetten, ben ik op mijn best", zegt hij in gesprek met Voetbal International.

"Er moet een écht NEC-smoelwerk ontstaan. In de basis moet dat met Nederlandse jongens gebeuren, vind ik. Maar we hebben ook iemand als Jordan Larsson rondlopen, een megatalent. En dat we Dario Dumic opstellen bij NEC, zal ook iedereen begrijpen. Dat zijn jongens uit de buitencategorie."

Een vreemdelingenlegioen zal er niet snel meer komen in Nijmegen, net als huurlingen. "We gaan in principe geen spelers huren. In plaats daarvan moet er een nog dominantere rol komen voor de jeugdopleiding. Met Ferdi Kadioglu en Jay-Roy Grot hebben we nu twee jeugdexponenten rondlopen, maar dat moeten er veel meer worden. Op elke positie zal de volgorde hetzelfde zijn. Hebben we de gewenste speler al in ons elftal? Zo niet: loopt er in de jeugd iemand rond? Zo niet: kunnen we een speler aantrekken? En pas dán gaan we naar buitenlanders of huurlingen kijken."

De Kruijff
Oversier volgt Edwin de Kruijff op, die afgelopen seizoen enkele maanden de technisch manager was, maar het alweer voor gezien hield. "Enerzijds is dat het risico van het vak. Anderzijds zijn de situaties van Edwin en mij niet te vergelijken. Toen hij kwam was het seizoen al begonnen en stond de selectie al. Hij moest de zee op met een roeiboot zonder peddels, dat is verdomd lastig varen. Ik heb nu diezelfde roeiboot, maar dan met een motortje achterop én twee peddels voor de zekerheid. Daarnaast was hij technisch manager en ben ik technisch directeur, dat geeft mij veel meer grip."

NEC had de afgelopen jaren een technisch hart waarin ook investeerders zitting namen, maar Oversier is duidelijk: hij bepaalt. "Dat wil ik direct getackeld hebben. Ík ben statutair directeur, ík bepaal alles op voetbalgebied, ík ben de eindverantwoordelijke. Dat hebben we heel strak vastgelegd. Door alle onrust van de laatste tijd was het hier nog weleens onduidelijk wie het voor het zeggen had, maar dat is niet meer aan de orde. Dikke streep eronder. Ik bepaal en zet de handtekeningen. Ik ben zeker geen dictator, maar ik ben wel de baas. Punt."

Foto: FOX Sports