Nu technisch directeur Remco Oversier is vertrokken bij NEC denkt Wilco van Schaik na over de opvolging. De algemeen directeur speelt met het idee om niet meer met één technisch directeur, maar met meerdere managers te werken.

"Ik geloof niet zo in één technisch directeur die het eerste elftal, de beloften, de academie met een stuk of twaalf jeugdelftallen, de scouting én het aan- en verkoop van spelers behandelt", vertelt Van Schaik in gesprek met ForzaNEC.nl. "Dat kan niet, dat gaat ten koste van iets. Het eerste en de beloften is één ding, daar gaat het alleen om winnen en presteren. Daar wil ik een team op hebben."

NEC werkt al met een manager scouting, Nick Kersten, en twee managers voor de jeugdacademie, Dominique Scholten en Iddo Roscher. "Ik zie in de toekomst iemand naast deze mensen die zich primair focust alleen op het eerste elftal en de beloften. Die moet enkel de staf aansturen en ondersteunen en goede mensen neerzetten. Een klimaat creëren waarin optimaal gepresteerd kan worden. Het eerste elftal is het allerbelangrijkste in ons voetbalbedrijf en daar moet 24/7 focus op zijn. Dat is mijn gedachte nu. Maar dit moet nog verder vorm krijgen." 

Het kan, zoals Van Schaik eerder al aangaf, nog wel even duren voordat er een naam bekend wordt voor de functie. "We gaan het nu op papier zetten en dan gaat het langs de rvc, Stak en onze aandeelhouders, zodat iedereen achter het plan staat. Dan kunnen we de volgende stap maken. Bij FC Utrecht werkte ik met een trainer die ook technisch manager was. Er zijn meerdere vormen op weg naar succes. Ik ga de komende maanden hier goed naar kijken en dan komen we met een beleid."

Erik ten Hag was in de tijd van Van Schaik bij Utrecht trainer én technisch manager. Er werd dus niet gewerkt met een technisch directeur. Bij NEC waren Danny Hoekman en Edwin de Kruijff in het verleden ook managers en geen directeuren.

Foto: Rob Koppers