Technisch directeur Remco Oversier wacht nog een drukke week van transferperikelen. Hij verkocht donderdag Jay-Roy Grot aan Leeds United, maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Tegenover N1 geeft Oversier een update.

"Sportief is dit wel een aderlating. Jay-Roy is een type speler die je niet vaak ziet op de Nederlandse velden. Hij heeft ontzettend veel kracht, loopvermogen en snelheid. Daardoor is hij voor iedere trainer een speler waarmee je heel prettig kan werken. Dat is wel iets wat we enorm gaan missen."

Over de hoogte van de transfersom doet Oversier geen uitspraken. "Er wordt een vaste transfersom betaald en dan is er nog een bonusconstructie die het bedrag nog verder kan verhogen. Ik werk daarnaast graag met doorverkooppercentages, want dat legt je in de toekomst vaak geen windeieren."

Mayi
Uitgaand is er weinig nieuws te melden. Wel wil een aantal spelers vertrekken. "Kevin Mayi is een speler die zelf ook graag weg wil. Hij zit tegen Go Ahead Eagles niet bj de selectie. We hopen in de laatste week nog op een nette manier afscheid van hem te nemen. Verder is het eigenlijk stil. Misschien de stilte voor de storm, misschien ook niet."

Ook Joris Delle behoort tot die categorie. "Joris heeft aangegeven dat hij weg wil, maar er is tot nu toe geen interesse in hem getoond. Dan is het wat het is. Ik denk dat ik nog wel tot donderdagavond vijf voor twaalf in spanning afwacht."

Breinburg
Gregor Breinburg blijft vooralsnog gewoon in Nijmegen, al kan het zijn dat hij op het laatste moment nog vertrekt. "Het is absoluut niet aan de orde dat Gregor per se weg wil. Daar wordt veel over geschreven, maar het is allemaal onwaar. Ik word er ook een beetje moe van. Hij liet vrijdag weer zien dat hij met alle passie voor deze club wil spelen. Er is alleen met hem afgesproken dat wij meewerken als er een aanbieding komt van een club die voldoet aan het profiel dat in het verleden is afgesproken. Dat zou voor hem een buitenkans zijn."

Over buitenkansjes gesproken, daar aast Oversier op als het gaat om inkomende transfers. "Ik ben iemand die aast op buitenkansjes. We zullen het dan ook niet laten als zich een kans voordoet. We houden altijd onze ogen open. Het is ook afhankelijk van wat er nog weggaat."

Foto: Rob Koppers