Remco Oversier gaf vrijdagochtend tegenover N1 een update over de stand van zaken voor wat betreft de eerste selectie. Hij gaat onder andere in op de geruchten rondom Kevin Mayi en Caner Cavlan.

Stefan Mauk wordt komend seizoen in ieder geval niet verhuurd. "Daar is absoluut geen sprake van. Mauk zit momenteel in Australië, bij de Onder 23. Wij gaan geen spelers op die manier verhuren. Verkoop is bespreekbaar, als het voor onze prijs is, en anders blijft hij gewoon bij NEC."

"Ook Lundholm mag vertrekken, die is teruggezet naar de beloften. Als er een club komt mag hij weg, mits de club aan onze voorwaarden voldoet. NEC heeft daar een grote investering in gedaan, in het verleden, en ik vind het belangrijk om daar op de korte of de lange termijn nog wel iets uit te halen.", aldus Oversier over de Zweed.

Lees ook: Golla wil niet acteren op tweede niveau

Volgens Franse media was Mayi op weg naar FC Lorient, maar Oversier weet van niets. "Geen enkel idee, daar loopt eigenlijk niets mee. Ik hoor links en rechts wel wat sluimeren, maar er is niets concreets bij mij gekomen."

Spelers uit de eigen jeugd krijgen op trainingskamp de kans. "Oratmangoen, Hoogveld, Den Heijer zullen meegaan. De laatstgenoemde krijgt ook de kans om een contract te verdienen. Dit zijn belangrijke inkomende transfers, want ik vind dat je altijd eerst naar je jeugd moet kijken. Verder zijn we in gesprek met verschillende spelers, die ook naar Eredivisieclubs zouden kunnen. dat heeft veel tijd nodig, omdat we nou eenmaal de negatieve Jupiler League stempel hebben."

Ook Caner Cavlan komt niet naar NEC. "Hij ambieert om in Turkije te gaan spelen. Dat vinden wij prima, maar we hebben ook gezegd dat we dan niet willen doorpakken met hem. Je moet 100% voor onze club willen spelen."

Foto: Rob Koppers