Remco Oversier is verheugd met de komst van Jack de Gier als nieuwe hoofdtrainer van NEC. De technisch directeur had de van Almere City overgekomen trainer bovenaan zijn lijstje staan, zegt hij op de clubsite.

"We hebben de afgelopen week hard gewerkt aan het samenstellen van het profiel voor onze nieuwe hoofdtrainer/coach. Op basis van dit profiel hebben we een lijst met mogelijke kandidaten gemaakt, waarbij Jack bij ons de absolute nummer één was. In de gesprekken die wij met Jack hebben gevoerd bleek onze visie op voetbalinhoudelijk en op menselijk vlak al snel op een lijn te liggen, waardoor we direct stevig door hebben kunnen pakken."

"Niet alleen heeft Jack de afgelopen jaren geweldig werk geleverd bij Almere, ook kent hij NEC zowel als speler en als trainer van haver tot gort en weet hij wat er hier wordt gevraagd door de organisatie én de achterban. Het is daarnaast erg prettig dat we Jack nu al aan ons hebben kunnen binden, zodat we samen met hem ook de rest van de selectie met zorg kunnen samenstellen. We kijken enorm uit naar de samenwerking met Jack en wensen hem veel succes. Tevens danken wij Almere City voor hun constructieve houding bij het tot stand brengen van de overstap van Jack naar NEC."

Foto: Rob Koppers