Het is bijna 1 april en dat betekent dat voetbalclubs duidelijkheid moeten geven aan spelers met een aflopend contract. Wordt het verlengen of een (formele) opzegging? Vaak kan er na 1 april altijd nog gekozen worden voor een verlenging. Bij NEC lopen er vijf contracten af.

Op drie verbintenissen heeft de Nijmeegse club een optie tot een jaar verlenging opgenomen. Dat geldt voor Oliver Zelenika, Marco van Duin en Guus Joppen. Op het contract van Michael den Heijer zit zelfs een optie tot twee extra seizoenen. Aangezien de Nieuw-Zeelander in twee jaar nog geen enkele wedstrijd in het eerste heeft gespeeld, lijkt de kans miniem dat die optie wordt gelicht. Het amateurcontract van Morad El Haddouti loopt ook in de zomer af.

Naast de aflopende contracten huurt NEC vijf spelers, die in principe in de zomer allemaal terugkeren naar hun clubs. Voor de winterstop waren dit alleen Joey van den Berg en Anass Achahbar, die gehuurd wordt van PEC Zwolle. NEC heeft een optie tot koop, maar omdat de aanvaller al maanden in Jong NEC speelt lijkt het niet aannemelijk dat de Nijmegenaren de aanvaller gaan kopen. Van den Berg wordt gehuurd van Reading en ligt na dit seizoen voor een jaar vast, met een optie tot medio 2021. Mattijs Branderhorst (Willem II), Ferdy Druijf (AZ) en Jordy Bruijn (SC Heerenveen) worden ook geleend.

Staf
In de technische staf loopt het contract van assistent-trainer Patrick Pothuizen af. De verbintenissen van Jack de Gier, Adrie Bogers en Gabor Babos lopen nog minimaal een seizoen door. Ook performance coach Michael Lindeman, in de winterstop aangetrokken, heeft een aflopend contract.

Foto: Rob Koppers