Ouwehands Dierenpark is komend seizoen de hoofdsponsor van NEC. De dierentuin van investeerder Marcel Boekhoorn prijkt komend seizoen op de voorkant van het shirt van de Nijmeegse club. De club heeft de deal vrijdag bevestigd.

Energieflex, dat afgelopen seizoen hoofdsponsor was, verhuist naar de achterkant van het shirt. Het bedrijf verlengt wel het contract, dat nog tot volgende zomer liep, met twee jaar. Al jaren dook Ouwehands op in het rijtje mogelijke hoofdsponsors van NEC, maar het kwam er nooit van. Tot nu. Met Ouwehands, Energieflex en twee mouwsponsoren haalt de club veel geld uit het shirt.

Head of sales Martijn Ruiter van NEC reageert: "Marcel is natuurlijk al jaren een bijzondere supporter van onze club. Het is extra speciaal en waardevol dat hij, juist nu de club sportief gezien in zwaar weer heeft gezeten, besluit om zijn liefde voor NEC te bezegelen met het hoofdsponsorschap van Ouwehands Dierenpark. We zijn hem daar dankbaar voor. We zijn ook enorm trots dat EnergieFlex heeft besloten om de samenwerking te verlengen en hiermee de komende drie seizoenen onze shirtsponsor is, ongeacht de divisie. Hun bereidheid om op die manier verbonden te blijven, toont echte betrokkenheid aan. Deze partners willen samen met ons de club terug naar het niveau brengen waar we thuis horen: de Eredivisie."

Jaap Bakker van Energieflex: "We zijn zeer tevreden over de samenwerking met NEC. Het heeft ons geen windeieren gelegd, want zowel op het gebied van naamsbekendheid?als nieuwe klanten hebben we prachtige resultaten geboekt. De afgelopen weken hebben we dan ook onze intentie uitgesproken om de samenwerking te verlengen. We geloven in NEC en hebben een goed gevoel bij de regio Nijmegen en de mensen van de club."

"Bovendien vinden we dat sportsponsoring pas rendeert als je je voor langere tijd verbindt aan een club. Na de degradatie werden we op de hoogte gebracht van de situatie dat Ouwehands Dierenpark graag komend seizoen hoofdsponsor wil worden om de club financieel een hart onder de riem te steken. Er volgde een prettig overleg, waarbij we gezamenlijk een plan hebben ontwikkeld om onze boodschap uit te dragen."

Foto: Rob Koppers, bewerking ForzaNEC