Dinsdagavond gaf Rens van Eijden aan na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Niet lang na deze aankondiging stroomden de sociale media vol met reacties van teamgenoten van nu en van eerder in zijn carrière. Onder andere namen als Alireza Jahanbaksh en Bram Nuytinck passeerden de revue.

De Instagram story van de verdediger staat volledig vol met reacties van (oud-)ploeggenoten. Bijvoorbeeld van Jordy Bruijn, die een hartje plaatst. Of Souffian El Karouani die een emoji van een kroon gebruikt, net zoals Norbert Alblas. Cas Odenthal plaatste een komische foto van een slapende Van Eijden in het vliegtuig met de tekst: “Geniet van je rust”.

Het woord legende kwam ook een aantal keer terug. Joshua Smits, Terry Lartey Sanniez en Josef Kvida steken hun waardering niet onder stoelen of banken. Verder plaatsten oud-teamgenoten zoals Ben Rienstra, Etien Velikonja, Kevin Bukusu en Jellert van Landschoot ook een foto om Van Eijden te feliciteren met het beëindigen van zijn prachtige carrière.

Dit deden er nog veel meer. Zian Flemming gebruikte #BedanktRens en Bram Nuytinck noemde zijn voormalig partner in de verdediging een topper. Alireza Jahanbaksh en Ole Romeny bedanken Van Eijden en wensen hem het beste voor wat er komen gaat.

Zie hieronder een paar van de berichten over de afscheidsaankondiging van Van Eijden:

Foto: Rob Koppers