Ajax heeft Jasper Cillessen op het oog om de positie die Maarten Stekelenburg achterliet in te vullen. In de voetbalwereld wordt verdeeld gereageerd: de 22-jarige keeper van NEC mag dan een groot talent zijn, Ajax heeft met Kenneth Vermeer al een uitstekende jonge keeper in huis. Sommigen pleiten dus voor de komst van een oudere, ervaren tweede doelman.
”Ik vind het een vreemde zet”, geeft voormalig Ajax-doelman Stanley Menzo aan in Metro. Menzo denkt dat Ajax-trainer Frank de Boer door de interesse in Cillessen twijfelt aan de kwaliteiten van Vermeer. Piet Schrijvers, de Beer van De Meer, is het met Menzo eens. ”Als ik Cillessen was, zou ik nog een jaar bij NEC blijven.”
Beide oud-keepers zijn van mening dat het voor Cillessen beter is om speelminuten te verzamelen bij NEC, dan naar Ajax te verkassen met de kans om op de bank te belanden. Cillessen zelf gaf zondag al aan met Ajax gesproken te hebben: ”Ik heb een persoonlijk gesprek gehad met Ajax en nu is het afwachten of de clubs eruit komen”, aldus de geboren Groesbeker.
Bron: Voetbalzone