NEC-verdediger Mark Otten vindt de derby tussen zijn club en Vitesse niet meer wat hij wel eens geweest is. Volgens de voormalig jeugdinternational is dat met name te wijten aan het ontbreken van lokale jongens bij met name Vitesse. “Het is sowieso tegenwoordig een iets andere derby, omdat wij na een aantal goede jaren als favoriet beginnen.”
“Die nieuwe rol is even wennen. Bovendien scheelt het in de beleving dat bij Vitesse echte Arnhemse jongens als Hofs en Jansen weg zijn. Maar ik had graag drie punten gepakt voor de fans. Het zat er niet in helaas”, vertelt Otten op de website van de Nijmegenaren. Ploeggenoot Lorenzo Davids kijkt meer naar het voetbaltechnische aspect.
“Vitesse deed het goed. Ze speelden goed georganiseerd en gaven ons weinig ruimte. We hadden moeite om Bjorn Vleminckx te bereiken. Het was een echte schaakwedstrijd, meer met het hoofd dan met het hart. Voor mezelf kan ik zeggen dat het wel aardig ging. Al met al sta ik hier met een dubbel gevoel: het is een terechte uitslag, maar deze derby had ik graag gewonnen.”
Bron: Voetbalzone.nl