Als door de duivel achterna gezeten, vliegt Mark Otten na de wedstrijd door de catacomben van het Goffertstadion. In de weer met sokken, schoenen en scheenbeschermers rent de Nijmegenaar weer naar buiten. “Ja, ze vroegen om een shirtje buiten”, grinnikt Otten als hij weer binnen is. “Die had ik alleen niet dus heb ik ze maar mijn schoenen gegeven.”
Voor de blije ontvanger een aandenken aan de laatste thuiswedstrijd van Mark Otten in het shirt van NEC. Na jaren verlaat hij de club waar hij groot werd met gemengde gevoelens. “Ik heb hier mijn ups en downs gehad. En helaas meer downs dan ups”, verzucht hij. “Maar dat hoort erbij in het voetbal en nu zal er weer een nieuw avontuur komen. Zo gaat dat in het leven.”
Wat dat nieuwe avontuur wordt, kan de 25-jarige verdediger nog niet zeggen. “Op dit moment speelt er niets dus dat wordt afwachten. Maar feit is dat het vooral jammer is dat ik afscheid moet nemen van deze spelersgroep. De jongens zal ik wel gaan missen.”
Otten is blij dat hij zondagmiddag in stijl afscheid kon nemen van ‘zijn’ thuispubliek. “Vandaag maakten we de kansen wél af waar we dat tegen Ajax niet deden. En zelf speelde ik vandaag in een wat vrijere rol, die me denk ik goed ligt. Naar voren voetballen, inschuiven. Ik hoop dat ik bij dit afscheid weer een beetje de oude Otten heb laten zien.”