De vraag of hij tevreden kan zijn na de wedstrijd tegen Heracles, beantwoordt Mark Otten met een resolute ‘nee’. “We zijn bezig met een proces en daarin moeten we hier thuis gewoon drie punten pakken tegen deze ploeg”, zegt hij tegen ForzaNEC. “Vervelend dat die tegengoal er dan zo in valt.”

Wat er bij de 1-1 gebeurde weet hij niet precies. “Wij hebben ook altijd de afspraak om dit soort ballen bij de tweede paal in de draaien. Dan kan-ie er wel een keer invallen.”

Wel tevreden is hij over het feit dat hij weer eens negentig minuten voluit kon meedoen. “Ik heb de afgelopen drie jaar toch een hoop met blessures gelopen”, blikt hij terug. “Dan is het lekker om nu het vertrouwen te krijgen en te laten zien wat ik kan.”

En bijna werd Otten nog matchwinner ook. In de laatste minuut kon hij koppend de bal net niet de juiste richting meegeven na een lange inworp van specialist Vleminckx. “Net een metertje naast, volgens mij. Ja, we weten dat Björn ver kan gooien en dan moet je net een beetje geluk hebben dat die bal binnenvalt.”

Wat betreft zijn eigen spel al met al een redelijke avond voor een Mark Otten. Maar dat is nog niet alles, aldus de strijdlustige verdediger. “Ik ben blij met deze kans vandaag maar ik blijf vechten. Want ik weet dat ik nog veel beter kan.”