Ragnar Oratmangoen grijpt in de voorbereiding zijn kans bij NEC. Vrijdag speelde hij 75 minuten mee in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht (2-2). Op het middenveld zorgt hij voor de creativiteit en scherpe passes, maar dat lukte niet altijd.
"We speelden bij vlagen goed voetbal", zei Oratmangoen na afloop tegen ForzaNEC.nl. "Af en toe waren we wat slordig, waardoor we onszelf in de problemen brachten en twee domme goals tegen kregen. Die waren niet nodig, want zij waren voor de rest helemaal niet gevaarlijk. Door die slordigheid kwamen we zelf ook niet tot veel kansen. We lieten zien dat we het wel kunnen, maar we moeten zuiverder zijn in de passing."
Meetpunt
Utrecht trad aan met de reserves van het Europa League-duel van donderdag, maar had alsnog een redelijk elftal staan. "Het is voor ons een goed meetpunt. Ook al zijn het de wissels, er stonden hier ook Eredivisie-spelers. Het waren zeker niet de minste. Voor ons is het goed om tegen Eredivisieteams te spelen om te laten zien wat we kunnen."
De negentienjarige Oratmangoen werd een kwartier voor tijd afgelost door Michael den Heijer. Hij speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar was na afloop kritisch op zijn eigen optreden. "Ook ik was slordig. Als ik wat zuiverder ben, komen we als team makkelijker aan voetballen toe. Dan kom ik zelf ook lekkerder in het spel."
Trainer Adrie Bogers maakt in de voorbereiding vaak gebruik van Oratmangoen. "Ik krijg de kans om mezelf te bewijzen. Ik ben blij met de speeltijd die ik krijg. Ik hoop het naar wens van de trainer in te vullen. Ik denk wel dat ik laat zien dat ik met dit niveau meekan. Er zijn nog wel wat dingen waaraan je kan zien dat ik van de jeugd kom. Daar moet ik aan werken, maar ik kan aanpoten met de rest van de groep."
Trainingskamp
Iets anders wat even wennen was voor de jongeling was het trainingskamp van deze week in Heelsum. "Dat is een nieuwe ervaring voor mij. Ik heb het naar mijn zin gehad, maar het was ook heel zwaar. Het is goed om dat te ervaren. We hebben het pittig gehad deze week. We moeten aanpoten, vooral ik, omdat ik vanuit de jeugd kom."
Oratmangoen is positief over de ontwikkeling die NEC de afgelopen weken heeft doorgemaakt. "We halen een aardig niveau, ook als je naar deze wedstrijd kijkt. In het begin van de voorbereiding hadden we daar nog moeite mee. We laten steeds beter voetbal zien. Ik heb er wel vertrouwen in."
En dan waren er nog de panda’s van Marcel Boekhoorn. Tijdens het trainingskamp brachten selectie en staf een bezoekje aan Ouwehands Dierenpark, waar een kijkje nemen bij de panda’s natuurlijk niet kon ontbreken. "Dat was leuk. Even weg van het hotel ook. Maar die panda’s waren niet heel levendig. Wel leuk om in de dierentuin te zijn. Even weg van alles. We hebben een prima week gehad."
Foto: David van Haren
Al het belangrijke NEC-nieuws direct op je computer, tablet en telefoon? Meld je aan voor pushberichten!